Beleef_de_lente_header

-

Bezoekers online

Doneren

Bdl-fondswerving-weidevogels-arnoldvankreveld

Samen voor meer weidevogels in Oldebroek

Bij Oldebroek (tussen Elburg en Zwolle) werkt Vogelbescherming met een aantal weidevogelboeren samen om de weidevogels een goed leefgebied te geven. Zo zorgen we voor sappige, bloemrijke graslanden. Samen met de bezoekers van Beleef de Lente willen we graag het netwerk van weidevogelboeren uitbreiden. Daar kunnen we ook jouw hulp goed bij gebruiken. Want we zien dat het werkt!

Doe je mee met een gift?

Met jouw hulp kunnen we het netwerk van weidevogelboeren uitbreiden.
Samen verbeteren we de weidevogelgebieden door:

  • Het natter houden van het weiland met zonnepompen
  • De slootkanten te vervlakken
  • Uitstellen van werkzaamheden op het land

Vogelbescherming jaagt dit aan door kennis over te dragen en te delen met alle betrokken partijen, binnen én buiten natuurgebieden.

 "Weidevogels zijn puur genieten"

(J.W. Schoonhoven, weidevogelboer in Noordeinde)

 

Zonder onze hulp redden de weidevogels het niet. Daarom vragen we jou om een (eenmalige) gift. Samen maken we een paradijs voor de Nationale Vogel: de grutto. En natuurlijk voor zijn weilandgenoten. Help je mee?

 De eerste grutto's in het voorjaar: het mooiste moment van het jaar!

(Wim en Annie Doornewaard, weidevogelboeren in Oosterwolde)

 

 Piepklein ...

is de kans om te overleven voor een gruttokuiken. Op de kale, droge grasvelden van de intensieve landbouw vindt hij niet genoeg insecten om te eten en geen mogelijkheid om te schuilen. 

Gelukkig zijn er weidevogelboeren die niet alleen zorgen voor lekkere en gezonde melk, maar ook voor rijke weides vol bloemen, kruiden en insecten; precies waar weidevogels van houden. Van zulke boeren houden we!

Maar een beetje nodig ...

Weidevogels zoals de grutto, kievit en tureluur hebben vochtige grond en bloemrijke weides nodig. Een klein meertje met een eiland in het weiland is ideaal voor weidevogels.

In die vochtige bodem kunnen ze met hun snavel beter bij de wormen die ze eten. Voor de kuikens met hun kleine snaveltjes zijn de insecten op de bloemen en kruiden ideaal, daarvan groeien ze als kool!

Help je mee?

Samen met alle bezoekers van Beleef de Lente willen we in Oldebroek net zo'n mooi paradijs maken als bij boer Murk. Want ook Murk weet precies wat nodig is om het de grutto’s, tureluurs en kieviten naar de zin te maken. Help dus mee, en doneer. Dan kunnen we samen met jou en de weidevogelboeren onze droom van bloemrijke weides realiseren. En helpen we de weidevogels aan een gezonde toekomst. Daar worden we toch allemaal beter van? Kies rechtsboven op deze pagina het bedrag waarvoor je mee wilt doen.

Dankjewel!

Wil je volgend jaar zien hoe het geworden is?

Doe dan mee en kies je bedrag bovenaan op deze pagina!