Beleef_de_lente_header

-

Bezoekers online

Over Beleef de Lente

Sinds 2007 kun je met de webcams van Vogelbescherming Nederland rechtstreeks in vogelnesten kijken, live, 24 uur per dag, van half februari tot 1 juli!

Miljoenen bezoekers over de hele wereld leven zo mee met het wel en wee van de kleine koolmees tot de grote bosuil. Vogelbescherming wil dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van het kijken naar vogels. Draagvlak voor natuurbescherming begint immers met liefde voor de natuur.

Beleef de Lente wordt mogelijk gemaakt door de belangeloze inzet van tientallen vrijwilligers, voor en achter de schermen, de bijdrage van vogelwerkgroepen en soortwerkgroepen en natuurlijk de terreinbeheerders en particulieren die gastvrijheid bieden aan de vogelnesten met de camera’s.

Geniet je van Beleef de Lente? Kijk dan hier hoe je kunt helpen.

 

Vogelbescherming werkt samen met de VARA, die gedurende het lente seizoen wekelijks aandacht besteed aan Beleef de Lente in zowel het radio- als TV programma Vroege Vogels. Op radio 1 elke zondag rond 9 uur en op TV elke dinsdag om 19.20 uur op ned 2.

 

Fotoverantwoording

Geen van de foto's op deze website mogen gebruikt worden voor andere doeleinden; overname en dubliceren is niet toegestaan.

De foto's die op deze site zijn opgenomen, zijn afkomstig van zowel amateur- als professionele fotografen:

Jouke Altenburg

Andre Eijkenaar

Martin Hierck

Ruud van Beusekom

 

Adbdl-actielid-142x415