Beleef_de_lente_header

-

Bezoekers online

Dit weblog wordt beheerd door:
Peter van den Akker

Peter van den Akker

BDLRedactie

BDLRedactie

Marinus Hondelink

Marinus Hondelink

May 07.05.2016
19:02 uur
Marinus Hondelink

Voedselsupplement

Onze jonge ijsvogels (ijsjes worden ze in het clubhuis liefkozend genoemd) doen het goed. Er is voldoende vis voorradig en de grootte luistert niet zo heel erg nauwkeurig. Het jong eet stekelbaarsjes die bijna de lengte van hun eigen doorzichtige lichaampje hebben. Over voedsel gesproken.

Mijn hond is een gelukshond. We wonen op het platteland en dat betekent voor het hondenleven een iets grotere vrijheid dan in de stad. Van die vrijheid maakt ze af en toe misbruik door op zoek te gaan naar niet zo voor de hand liggend voedsel. Regelmatig doet ze zich te goed aan bepaalde grassoorten en voor een paardenkeutel maakt ze zelfs graag een ommetje. Heeft blijkbaar iets te maken met spijsvertering en mineraalhuishouding.

 

Bij onze ijsvogels komt iets dergelijks ook voor. Bij toeval stuitte uw ijsvogelaar op een foto op de website “fotodagboek van Adri de Groot”. Sowieso een prachtige site voor de liefhebbers van natuurfoto’s. Op de bewuste foto staat een ijsvogel afgebeeld met in de snavel de zaadjes van een lisdodde. Aangezien wij niet de publicatierechten hebben van deze foto, laten we het bij een eigen afbeelding van alleen de plant. Alvast van te voren gemaakt toen bekend was dat we deze blogs gingen schrijven. Het is voor u ook veel interessanter om de bedoelde foto van Adri zelf op te zoeken. Vindt hij vast leuk.

 

Terug naar weblog overzicht
Adbdl-actielid-142x415