Beleef_de_lente_header

-

Bezoekers online

Dit weblog wordt beheerd door:
Peter van den Akker

Peter van den Akker

BDLRedactie

BDLRedactie

Marinus Hondelink

Marinus Hondelink

May 13.05.2016
19:56 uur
Marinus Hondelink

IJsverduistering

In ons clubhuis weten de vaste bezoekers hoe je intense blijdschap een naam kunt geven. De ijsjes groeien tegen de verdrukking in en via de camera zwarte beelden die, als je niet de achtergrond kent, zouden worden bestempeld als oninteressant. IJsverduistering dus.

Voor mijn wekelijkse bijdrage wil ik u graag uitnodigen met me mee te gaan naar buiten. Gisteren was het teldag langs de Diepenheimse Molenbeek, een 5 km. lange beek. Om zeven uur een start gemaakt met een wandelingetje langs de Boven Regge, onze achtertuin. U weet dat de ijsvogels zich verschanst hebben op een afstand van 200 meter van dit riviertje. Maar gezien de afspraak met kompaan Chris geen tijd om dit uitstapje vandaag te maken. Op naar de Molenbeek. De verste locatie het eerst bezocht. Hier een prachtig bewoond nest. Gewoon op  gepaste afstand blijven en genieten.

 

Langs watermolen Den Haller, waar een paartje grote gele kwikstaarten onderkomen heeft, naar de volgende bekende locatie. Daar wil het juiste adres maar niet te voorschijn komen. Op bijgaande foto’s zoeken we een paar potentiële mogelijkheden af, maar wat we met de verrekijker al hebben geconstateerd: spinnenwebben, dus geen bewoning door een vogel. Jammer maar helaas. Een ijsvogel daar wel weer in de buurt zien vliegen, dus….?

 

Op naar het derde nest. Van grote afstand kan er al worden geconstateerd dat er een vinkje moet worden gezet bij "nest met jongen". Vader en moeder vliegen af en aan met prooi. Niet verder gluren, zit helemaal goed.

 

 

De tellingen worden doorgegeven aan het SOVON (Vogelonderzoek Nederland). Ieder zijn hobby, maar om een morgen in mei door zo’n prachtig parklandschap te fietsen en ijsvogels te spotten, wat wens je je nog meer?

Terug naar weblog overzicht
Adbdl-actielid-142x415