Beleef_de_lente_header

-

Bezoekers online

Dit weblog wordt beheerd door:
Peter van den Akker

Peter van den Akker

BDLRedactie

BDLRedactie

Marinus Hondelink

Marinus Hondelink

May 16.05.2016
22:03 uur
Peter van den Akker

Hoe zien onze jongen er nu uit?

De eerste dagen, toen de webcam nog beelden liet zien, waren de 7 jongen kaal en zaten hun ogen nog dicht. De oudervogels moesten de jongen warm houden door er vrijwel continue op te broeden. Vandaag, op 16 mei, zijn de jongen 13 dagen; dit betekent dat hun verenpakje aan het groeien is en de beestjes al flink zijn ontwikkeld. Ook hun ogen zijn nu open.

Op de bijgaande foto staan jongen van circa 13 dagen afgebeeld. Het zijn potige beestjes met van die typische IJsvogelpoten.

De snavels van de jongen hebben al enig formaat gekregen en daarmee kunnen ze flinke vissen aanpakken. Per dag hebben de jongen met elkaar wel zo’n 100 visjes nodig om in hun voedselbehoefte te voorzien. Ik heb begrepen dat de jongen zelf in de gaten houden wie aan de beurt is om een vis in ontvangst te nemen; ze zitten in een rijtje op volgorde te wachten. Na ontvangst van een vis moeten ze weer achteraan aansluiten. Hun bedelroepjes zijn van enige afstand te horen.  Misschien kent u dit wel van bijvoorbeeld een nest Spreeuwen of Grote Bonte Spechten; ook deze jongen laten zich goed horen en hierdoor zijn succesvolle nesten eenvoudig te vinden.

Terug naar weblog overzicht
Adbdl-actielid-142x415