Beleef_de_lente_header

-

Bezoekers online

Nederlands Instituut voor Ecologie Forum voorwaarden

Dit weblog wordt beheerd door:
Peter de Vries

Peter de Vries

Lysanne Snijders

Lysanne Snijders

Lies Zandberg

Lies Zandberg

Peter Natuur

Peter Natuur

Christ Grootzwagers

Christ Grootzwagers

Feb 11.02.2016
18:19 uur
Lysanne Snijders

Welkom! En slaap lekker

Een nieuw jaar Beleef de Lente en de koolmees is er weer bij. Zoals het hoort natuurlijk. De vorige drie jaar waren een beetje treurig met als dieptepunt dat er vorig eigenlijk niets gebeurde in de kast. Maar de voortekenen zijn nu een stuk gunstiger dan vorig jaar: we hebben namelijk een slaper.

Ervaringen met de NIOO onderzoekspopulaties vertellen ons dat als een mees in een kast slaapt deze een goede kans maakt om ook een broedkast te worden. Maar voor een broedsel heb je natuurlijk twee mezen nodig. Dus de grote vraag is: waar slaapt de partner van onze overnachter? Ook in een nestkast? En welke kast gaan ze dan kiezen om een nest te bouwen? Beleef de Lente is nauwelijks begonnen en het is nu al spannend.

 

We zullen alleen nog even moeten wachten voor we het weten. De nestbouw zal op zijn vroegst half maart gaan beginnen. Maar met zo'n warme winter weet je het natuurlijk nooit. Zolang het nog koud blijft zullen de nachtbrakers onder ons in ieder geval kunnen genieten van een slapend donsballetje in deze kast. En dan... Wij zitten er in ieder geval klaar voor. Vier keer is scheepsrecht toch?

 

Lysanne, Lies en Peter

25_jaar_walter_post
01.07.2015 | 10:16 | LouisVBN Dank voor het kijken!
Chickbox6
13.05.2015 | 09:24 | Lysanne Snijders Nieuwe kast, nieuwe kansen

Bdl2015-doneer-koolmees
Banner-beleef-de-lente_vroege_vogels