Beleef_de_lente_header

-

Bezoekers online

Oehoe

Beleef de Lente 2014 is afgelopen. Bedankt voor het kijken en tot volgend jaar!

oehoe

Oehoewerkgroep Nederland (OWN)

Dit weblog wordt beheerd door:
Gejo Wassink

Gejo Wassink

Boswachter Tjibbe

Boswachter Tjibbe

Jun 29.06.2014
11:13 uur
Gejo Wassink

Afscheid

 

Nog een paar dagen, en dan gaan de camera's weer uit. Beleef de lente 2014 zit er dan alweer op. Het was opnieuw een bijzonder jaar. Veel van de webcamvogels besloten om niet op de plek te gaan broeden die wij voor hen in gedachten hadden. Zo was het ook in eerste instantie bij de Oehoe. Aan het eind van de winter zag alles er prima uit, de vogels kwamen steeds vaker op de webcamplek. Maar toch besloten ze om op een ander plekje te gaan broeden. Om nog onbekende redenen mislukte het eerste broedsel. De moed zonk ons in de schoenen, omdat we wisten dat veel Oehoes niet opnieuw beginnen. Maar de BDL-uilen deden dat gelukkig wel en hebben uiteindelijk 2 jongen groot gebracht.

Maar.....Beleef de Lente is een webcamproject en nadat duidelijk werd dat de Oehoe niet voor de webcam zou broeden, is er op afstand een webcam geplaatst bij Oehoes die in de Enci-groeve jongen hadden. Zo hebben we toch nog het wel en wee van 4 opgroeiende jonge Oehoes kunnen volgen. Voor de onderzoekers wel jammer dat de infraroodlampen de grote afstand niet konden overbruggen. Zo konden we 's nachts niet de aangevoerde prooien in beeld brengen. Maar overdag hebben we gelukkig wel kunnen genieten van de capriolen die de 4 jonge uilen uit haalden. Na het uitvliegen is er eentje dood gevonden. De overige 3 vliegen nog steeds rond.

 

Ik wil alle bezoekers hartelijk danken. Een speciaal bedankje is natuurlijk op zijn plaats voor de onderzoekers die zelfs door gingen met het onderzoek naar de roepactiviteit van het mannetje in Winterswijk. Stelt u zich eens voor.....terwijl er geen uilen te zien zijn voor de webcam, toch met z'n allen hele nachten luisteren of er een Oehoe roept. Diep respect voor het doorzettingsvermogen van deze club mensen. Omdat er 1 persoon wel heeeeeel veel tijd spendeerde aan onderzoek, mocht zij bij het ringen van de 2 jongen aanwezig zijn.

Ik hoop u allen volgend jaar weer te mogen ontmoeten bij Beleef De Lente!

In de tussentijd kunt u op de hoogte blijven van de Oehoe op de website van OWN:   www.oehoewerkgroep.nl 

Misschien wilt u zelfs wel donateur worden, dat kan ook via de website.

En er zijn vast ook nog mensen die eenmalig willen bijdragen aan het project met de cameravallen en geluidsapparatuur: http://www.beleefdelente.nl/vogel/oehoe/doneer

 

Ik wens u allen een mooie zomer en...... tot volgend jaar!

 

Gejo Wassink

 

 

Gejo_met_oehoe
22.06.2014 | 20:47 | Gejo Wassink ontmoeting met een vos
Gejo_met_oehoe
15.06.2014 | 10:59 | Gejo Wassink Oehoetoerisme zorgt voor onrust
Gejo_met_oehoe
11.06.2014 | 07:02 | Gejo Wassink Record aantal Oehoes

Doneer_oehoe
Banner_oehoe-own
Banner__zeearend-staatsbosbeheer
Natuurmonumenten_-banner-oehoecam-beleef-de-lente_-fotograaf-mareille-meulenbeld
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.       Sluit