Beleef_de_lente_header

-

Bezoekers online

Steenuil

STONE, Steenuiloverleg Nederland Forum voorwaarden

Dit weblog wordt beheerd door:
Joep STONE

Joep STONE

Ronald STONE

Ronald STONE

Pascal STONE

Pascal STONE

Peter Natuur

Peter Natuur

Christ Wandelaar

Christ Wandelaar

Jul 01.07.2015
07:04 uur
Pascal STONE

En het werd zomer!

Met 1 juli op de kalender en bij deze tropische temperaturen kunnen we eigenlijk niet meer volhouden dat we naar Beleef de Lente zitten te kijken. We zullen dus langzaamaan afscheid moeten gaan nemen. Maar voor alle kijkers is er goed nieuws: de steenuilencams blijven nog (even?) open, totdat de jongen uit beeld zijn gewandeld/gevlogen/gekukeld!

De steenuil-fora van BdL sluiten vanavond om 23:00 uur, er is dus nog tijd om vandaag afscheid van elkaar te nemen en terug te blikken op het fantastische seizoen. Zo lang er uiltjes in beeld zijn en de cams open, zullen wij regelmatig blogjes plaatsen. En hoewel dit dus niet de laatste blog is, grijpen we deze wel aan om traditiegetrouw alle medewerkenden op de voor- en achtergrond te bedanken. Daar gaat ie dan ...

 

In de eerste plaats natuurlijk de hoofdrolspelers. Onze uilenfamilie - onbewust van alle aandacht - heeft zoals eerder gememoreerd een geweldige prestatie geleverd. Betere ambassadeurs voor hun soort kunnen we ons niet wensen!

 

Steenuilen zijn erfbewoners en we kunnen ons bijna geen erf voorstellen waar ze meer welkom zijn dan op dit Winterswijkse erf. Een welgemeend woord van dank dus voor Benno en Lieneke, op wiens erf de steenuilen een perfect leefgebied hebben en waar de BdL-technici, wij als onderzoekers en de genodigden bij het ringen gastvrij zijn onthaald!

Zonder de medewerking van de familie waar we gebruik konden maken van de snelle internetverbinding, was het niet mogelijk geweest om de beelden het internet op te  sturen. Dank voor deze onmisbare aansluiting op de digitale snelweg.  

 

Dat brengt ons bij de technici en Vogelbescherming die we graag bedanken voor de realisatie van het project. Het was inmiddels al weer het negende BdL-seizoen waar de steenuilen van de partij waren. Door BdL genieten de steenuilen inmiddels grote bekendheid!

 

Er was live veel te beleven, maar zonder de prachtige clips van Geert (en in de laatste week van vervanger Emil) zouden veel kijkers de mooie momenten hebben gemist. Alle beelden bij elkaar resulteren in een unieke natuurfilm. Geert en Emil, enorm bedankt!

 

Al vanaf editie 1, in 2007, wordt de prooiaanvoer door een groep kijkers nauwlettend geregistreerd. Dit jaar is het telwerk verricht door 34 tellers, waarvan we er twee met naam willen noemen: Annamaartje en Mary, die de tellingen perfect  hebben  georganiseerd! Gedurende 66 dagen, van 26 april (eerste ei) tot 1 juli, is de prooiaanvoer tussen 8:00 en 24:00 uur volcontinu geturfd door 29 tellers. Daarnaast werden de nachtbeelden door 5 'nachtkijkers' afgekeken. In totaal is er maar liefst 1.233 uur geteld, een geweldige prestatie. Dit levert zeer bruikbare kennis op voor onderzoek en bescherming. In de weblogs zijn de resultaten van het telwerk regelmatig besproken. Komende zondag komt er een compleet overzicht van de gehele prooiaanvoer vanaf de eileg tot 1 juli.

 

Achter de schermen hebben moderatoren 5, 15 en 20 zich alle BdL-maanden lang ingespannen om de steenuilfora in goede banen te leiden. Een anonieme en niet altijd even leuke of makkelijke klus, maar erg belangrijk voor een partcipatiewebsite als BdL is! Naast het toezicht in het clubhuis coordineerden zij ook "vraag & antwoord". Hulde voor het klaren van deze klus!

 

Tot slot bedanken we graag u, de kijker, voor alle gestelde vragen en opmerkingen. Uw betrokkenheid is de basis voor steenuilenbescherming.  Dat brengt ons op het laatste punt ... Heeft u ook zo genoten van de beelden en wilt u het onderzoek en bescherming van de steenuil steunen, dan attenderen wij graag nog op de mogelijkheid om een gift te doen voor ons donatiedoel, de productie van een nieuwe onderzoekshandleiding.

Voor meer informatie over STONE en de mogelijkheid om begunstiger te worden, verwijzen wij u graag naar www.steenuil.nl.

 

Bedankt voor het kijken en hopelijk tot volgend jaar!

 

Ronald, Joep, Pascal - webloghouders steenuil

Pascalbdl
29.06.2015 | 21:25 | Pascal STONE Van geluk gesproken
Logboekfoto
26.06.2015 | 06:52 | Ronald STONE Ongeringd de wereld in?
Logboekfoto
21.06.2015 | 10:49 | Ronald STONE De week van de regenworm

Bdl2015-doneer-steenuil
Banner_stone
Banner-beleef-de-lente_vroege_vogels