Beleef_de_lente_header

-

Bezoekers online

Steenuil

De steenuilen zijn uitgevlogen, maar bezoeken nog regelmatig de nestkast. Je kan nog live meekijken op: www.steenuil.nl/beleef-de-lente

steenuil

Dit weblog wordt beheerd door:
Joep STONE

Joep STONE

Ronald STONE

Ronald STONE

Pascal STONE

Pascal STONE

Christ Ken en Geniet

Christ Ken en Geniet

BDLRedactie

BDLRedactie

Jul 09.07.2016
07:08 uur
Ronald STONE

Eerste steenuilenloze zaterdag

Vandaag is het Eerste steenuilenloze zaterdag. Elk broedseizoen hebben we er een. Traditioneel valt hij op de tweede zaterdag in juli. We 'vieren' de eerste zaterdag dat we niet op pad gaan om steenuilenkasten controleren sinds de Eerste steenuilenzaterdag eind april.

Het is altijd even wennen. Tien zaterdagen (en een aantal vrijdagmiddagen en -avonden) zijn we (Pascal, Hugo en ondergetekende) op pad geweest om kasten te controleren, eieren te tellen, jongen te meten, te wegen en te ringen, muizen te determineren en lege kasten te turven. En dan in een keer is het voorbij. Uiteraard vallen we niet in een gapend zwart gat, maar wennen is het zeker wel. Pascal heeft vorige week in een aantal blogs de resultaten van het seizoen uitvoerig uit de doeken gedaan. Ik zal dat niet gaan herhalen. Slechts de constatering dat het een goed seizoen was, in alle opzichten.

 

Ruim 110 uur hebben we achter de kiezen, rond de 1250 kilometer en zeker meer dan 300 (we tellen ze nog een keer precies) bezoeken aan 80 locaties. Per persoon 10 bakjes patat, 10 kroketten, 10 blikjes/flesjes/glazen sinas, een ontelbaar aantal kopjes koffie, talloze gevulde koeken (met dank aan mevrouw M. te M.), tig plakjes cake en ander gekoekte. En nu dus even niets meer van dat alles.

 

U hebt het dit jaar voor het eerst kunnen volgen in de vlogs die op we verzoek van het Beleef de Lenteteam van Vogelbescherming gemaakt hebben. Uit de vele reacties op het forum bleek het een schot in de roos. Achter elkaar gezet levert het een fraai beeld op van ons werk: 10 keer 5 minuten. Met het niet-gebruikte materiaal erbij bijna voldoende voor een avondvullende speelfilm: Steenuilen rond Winterswijk, directors cut. U zult gemerkt hebben dat we het met heel veel plezier gedaan hebben.

 

Einde van het seizoen betekent ook: eindelijk tijd om het gras te maaien (enig idee hoe lang gras wordt na 10 weken nat en soms warm weer?), twee kilometer hop terug te snoeien, op een normale tijd boodschappen te doen, op de koffie te gaan bij mijn tante van 86, naar de kapper te gaan, de wc-bril een beurt te geven (enig idee hoe ...), uit te slapen, kortom al die dingen die normale mensen op zaterdagen plegen te doen.

 

Ik houd niet van normaal:).

 

Mijn 'terras' na 10 weken achterstallig onderhoud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar weblog overzicht
Adbdl-actielid-142x415