Beleef_de_lente_header

-

Bezoekers online

Steenuil

De steenuilen zijn uitgevlogen, maar bezoeken nog regelmatig de nestkast. Je kan nog live meekijken op: www.steenuil.nl/beleef-de-lente

steenuil

Dit weblog wordt beheerd door:
Joep STONE

Joep STONE

Ronald STONE

Ronald STONE

Pascal STONE

Pascal STONE

Christ Ken en Geniet

Christ Ken en Geniet

BDLRedactie

BDLRedactie

Jul 12.07.2016
08:12 uur
Ronald STONE

Dank

De webcams staan nog aan en zijn live te volgen via: www.steenuil.nl/beleef-de-lente

Het zit er op. Hoewel de cams nog een tijdje openblijven, is gisteravond het clubhuis gesloten. Dat voelt toch een beetje als het einde van het seizoen. Wat was het een geweldig seizoen! Letterlijk alles hebben we meegemaakt: van de eerste liefkozingen en paringen tot de eileg, het broeden, het uitkomen van de eieren, het opgroeien, en van de eerste uitstapjes buiten de kast tot het uitvliegen.

 

Traditiegetrouw is dit het moment iedereen te bedanken. Het levert niet het meest spannende blog ooit op, maar het hoort er zeker bij.

 

Uiteraard gaat onze eerste dank uit naar Vogelbescherming Nederland, en dan speciaal naar de medewerkers die op enigerlei wijze bij de tiende editie van dit fantantastische project betrokken waren. Dankzij hen hebben vele honderdduizenden kijkers de lente ook van binnenuit kunnen beleven. In een adem noemen we dan ook de medewerkers van Entingfilms die verantwoordelijk waren voor de camera’s en de verbindingen.

 

Dank ook voor Lieneke en Benno, onze Winterswijk gastheren op het steenuilenerf en Corine en Frank die zo vriendelijk waren hun internetverbinding te ‘lenen’. Hun Achterhoekse gastvrijheid was ook dit jaar weer spreekwoordelijk.

 

Achter de schermen waren het de moderatoren die de sfeer op het clubhuis in de gaten hielden, een niet altijd dankbare, maar wel onmisbare taak. Dank daarvoor. Een grote pluim voor clipmaker Geert, in zijn eentje verantwoordelijk voor Uitzending gemist. Zoveel clipjes als dit jaar heeft hij nog nooit gemaakt, de ene nog fraaier dan de andere. Ook de telploeg hoort in dit rijtje thuis. Ik heb het al een paar keer gezegd: hun niet aflatende nakijkarbeid zorgde ervoor dat we opnieuw een nagenoeg volledig beeld hebben van de prooiaanvoer. Dakdekker en steenuilenuitvinder Bert danken we voor het aanbrengen van een antisliplaag waardoor ook het dak als speelterrein gebruikt kon worden. Nu we toch bezig zijn: dank aan de 110-jaar oude perenboom die ook dit jaar weer belangeloos onderdak bood aan ons broedpaar. Onze excuses nog trouwens voor het wegzagen van een paar takjes.

 

U als kijker bedanken we voor de niet-aflatende stroom aan complimentjes aan het adres van iedereen die op enigerlei wijze zijn medewerking verleende. Voor ons als bloggers en vloggers was het in ieder geval erg stimulerend te lezen dat onze bijdrages gewaardeerd werden. Heel veel dank daarvoor!

 

De hoofdrollerspelers: pa, ma en hun drie koters kunnen natuurlijk niet ongenoemd blijven. Als zij niet op zo’n fantastische wijze mee hadden gewerkt, hadden we dit dankwoord immers niet hoeven te schrijven. Uiteraard zijn we enigszins bevooroordeeld, maar wat ons betreft zijn zij de echte sterren van Beleef de Lente 2016!

 

Joep, Pascal & Ronald

 

Terug naar weblog overzicht
Adbdl-actielid-142x415